fbpx

Nieuwe elektrische fiets kopen: met deze tips maak je de juiste keuze

Een nieuwe elektrische fiets kopen voor onder de kerstboom? Ho, Ho, Ho maar! Als je voor zo’n uitgave staat, doe je best het nodige opzoekwerk. Elektrische fietsen zijn er immers in alle vormen, formaten én kwaliteitsklassen. Je denkt dus maar beter goed na voor je al rinkelend met je Jingle Bells de winkel uit fietst. De beste keuze maak je natuurlijk na een stevig gesprekje met je iBike-adviseur, die je alle details van je nieuwe elektrische fiets met plezier uit de doeken doet. Maar als je niet in één van onze Antwerpse winkels geraakt voor de feestdagen, helpt dit blogbericht je ook een handje.

Nieuwe elektrische fiets kopen: de beste tips op een rijtje

Eerst moet je goed bepalen waarvoor je jouw nieuwe elektrische fiets precies wil gebruiken. Voor woon-werkverkeer van tientallen kilometers heb je natuurlijk een andere fiets nodig dan voor je zondagse trip naar de bakker aan de andere kant van ’t Stad. Maar hoe koppel je nu je hele wensenlijstje aan de juiste fiets? Door jezelf een paar slimme vragen te stellen, natuurlijk

  • Hoeveel vermogen heb je nodig?

Goed, eerste stap: bepalen hoeveel vermogen je fiets zal nodig hebben. Als je dat weet, kan je de koopmogelijkheden al wat inkrimpen en sta je een stapje dichter bij je gedroomde elektrische fiets. Onthoud dat méér niet altijd beter is. Natuurlijk zijn krachtige fietsen leuk als je er eens goed tegenaan wil vliegen. Maar ze zijn ook zwaarder door de krachtigere batterij – sommige elektrische fietsen met groot vermogen voelen dan ook meer aan als een kleine bromfiets.

  • Hoe ver wil je rijden?

Een nieuwe elektrische fiets kopen is óók bepalen hoe ver je ermee wilt rijden. Een zo groot mogelijk bereik lijkt misschien aantrekkelijk – maar je betaalt er ook voor. De batterij is namelijk het duurste onderdeel van je nieuwe elektrische fiets. De meest eBikes hebben een bereik van tussen de 30 en de 50 kilometer, afhankelijk van de omstandigheden (wind, helling…), hoeveel je zelf trapt en hoeveel gewicht je meeneemt (belangrijk bij een cargobike).

  • Hoeveel wil je uitgeven?

Hmmm, niet onbelangrijk. Je budget zal immers voor een groot deel de mogelijkheden bepalen. Een nieuwe elektrische fiets kopen betekent dus ook goed nadenken over hoe vaak je hem wilt gebruiken. Wil je jouw fiets maar af en toe van stal halen? Dan heb je ook niet de duurste elektrische fiets met de meest vernieuwende gadgets nodig. Ga je wel vaak op de trappers, bijvoorbeeld van en naar het werk? Dan investeer je beter ietsje meer, zodat je comfortabel en goed ondersteund de baan op kan.

Nieuwe elektrische fiets kopen: de belangrijkste tip

Welke nieuwe elektrische fiets je ook zal kopen, koop hem bij je in de buurt. Ga langs bij je lokale fietshandelaar en bespreek je wensen met hem of haar. Waarom? Omdat je voor het onderhoud en de herstellingen aan je fiets geen 50 kilometer ver wil rijden. En omdat online bestellen soms wel wat voordeliger is in aankoopprijs, maar je heel wat kopzorgen oplevert als je met een probleem zit. Je lokale fietsenhandel is vlakbij, kent je fiets, kent je vragen en behoeftes en zal je als vaste klant altijd snel uit de nood helpen.

Nieuwe elektrische fiets kopen? Spring vandaag nog binnen bij iBike! en ontdek de 17 kwaliteitsvolle merken die iBike in huis heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *