Fiets in de kijker: De Riese & Müller Charger3

Het plezier van fietsen

Voor het dagelijks woon-werkverkeer of voor langere fietstochten is de Charger3 met zijn sportieve geometrie, het dynamische onderstel met verende voorvork en comfort-zadelpen en de nieuwste motorgeneratie van Bosch de perfecte e-bike voor dagelijks gebruik.

Dankzij slimme details, daglichtlampen en permanente verlichting is deze bike onder alle weersomstandigheden inzetbaar en kan hij zonder problemen buiten worden gestald.

En voor wie ver weg of hogerop wil, biedt de optionele DualBattery 1125 Wh een actieradius van tot wel 150 kilometer en meer. 

 

Frameontwerp en accuopties 

Niet alleen fijn voor de conditie, maar ook een stijlvol design. 

Dit frame is van alles voorzien: een zeer functioneel design met karakteristieke vormen, de beste techniek, alle functies en kabels en de accu van 500 Wh.

Op het eerste gezicht valt de accu niet op want hij zit perfect in het totaalplaatje verwerkt. Ook de optionele accu van 625 Wh is volledig geïntegreerd.

En wie nog hogere eisen stelt, kiest voor de optionele DualBattery 1125 Wh met een aanvullende frameaccu van 500 Wh op de onderbuis.  

 

Veiligheidsuitrusting 

Zien en gezien worden. 

De bijpassende krachtige koplamp van uw Charger3-model verhoogt uw zichtbaarheid in het verkeer.

Overdag zorgt de permanente verlichting ervoor dat u nog beter wordt gezien, terwijl in het donker de weg voor u helder en gelijkmatig wordt verlicht. Hierbij wordt tegemoetkomend verkeer niet verblind.

En als u eens snel moet stoppen, zorgen de Magura schijfremmen voor krachtige remprestaties.

 

Verende voorvork en verende zadelpen

Tovert grindwegen om tot zojuist geasfalteerde wegen. 

Niet alleen in de natuur, maar ook in de stad kan de weg soms hobbelig zijn: Kasseiën, ruwe grindpaden, kleine putten of barsten in de weg kunnen het rijplezier verpesten.

De optionele verende zadelpen en de fijngevoelig verende voorvork bieden zo'n comfort dat u oneffenheden vrijwel niet voelt.  

 

RX Connect

Met chip en app naar een Connected E-Bike. 

Door de optionele RX Chip verandert uw Charger3 in een Connected E-Bike: boek online het voor u geschikte servicepakket en beveilig uw fiets indien gewenst met de bescherming tegen diefstal via GPS-tracking en de opsporing en terugbezorging in geval van diefstal. Dankzij de RX-app voor iOS bent u altijd verbonden met uw fiets en wordt de positie via GPS automatisch geregistreerd. Via de Lock-functie wordt u geïnformeerd als uw Charger3 wordt verplaatst. Afsluiten blijft echter noodzakelijk - heel simpel met het geïntegreerde frameslot van Abus. 

 

Geïntegreerde cockpit

Displays, van simpel tot smart. 

We hebben de cockpit van de e-bike opnieuw uitgevonden: of u nu voor de optionele cockpit met Kiox display, de Bosch SmartphoneHub of het Nyon display kiest: alle drie opties zijn optimaal in het stuur geïntegreerd en beschikken over een netjes weggewerkte kabelgeleiding.

Dankzij de stuurpen van de cockpit, waarvan de hoek verstelbaar is, kunt u kiezen tussen een sportieve of meer comfortabele zitpositie.

Maar ook de standaarduitrusting met Intuvia display biedt een strakke uitstraling.  

 

Bagagesysteem en speciale uitrusting

Kan vrijwel alles aan. 

Dankzij de standaard bagagedrager met MIK-systeem kunt u manden en tassen snel en veilig bevestigen. Aanvullende bagage vervoert u met de in het frame geïntegreerde voordrager (met of zonder tas) eveneens veilig naar de eindbestemming.

En als u vaak buiten de gebaande paden fietst, kiest u voor de GX-optie met all-terrain-banden, brede flat-pedalen en ergonomische bar end-handgrepen.

Wie daarentegen een e-bike nodig heeft voor zwaardere belastingen tot 160 kg, kan het beste kiezen voor het optionele Heavy-Duty-Package. 

 

Voor elk wat wils

De Riese & Müller Charger3 is verkrijgbaar in heel wat verschillende uitvoeringen. Wil je gedetailleerd en persoonlijk advies krijgen over deze prachtige fiets, maak dan een afspraak en laat je uitgebreid adviseren in een van onze winkels.