Riese & Müller groeit verder: nieuw kantoor- en productiegebouw voor juli 2022

Mühltal: Riese & Müller, de premium fabrikant van e-bikes en cargo-bikes, zet zijn expansiekoers voort en breidt zijn campus in het Duitse Mühltal bij Darmstadt uit met een nieuw gebouw voor verschillende afdelingen, van aanvullende productie-units tot kantoren. Het gebouw zal in het oostelijke deel van het bedrijfsterrein verrijzen en ruimte bieden aan twee nieuwe productie-units, de ontwikkelings- en serviceafdeling en aanvullende kantoorruimten. Daarnaast zal het bedrijf tot april 2021 meer dan 60 nieuwe medewerk(st)ers voor de e-bike-productie in dienst nemen. De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe vertrekken beginnen in mei 2021 en zullen volgens de planning in juli 2022 voltooid zijn.

“De wereldwijde vraag naar e-bikes en cargo-bikes is afgelopen jaar opnieuw sterk gestegen. Wij verwachten dat deze trend zal doorzetten en steeds meer mensen de e-bike als een gezond en duurzaam vervoersmiddel zullen ontdekken. Om ook in de toekomst flexibel op de nationale en internationale vraag te kunnen inspelen, hebben wij besloten om onze productiecapaciteiten verder uit te breiden.  Het nieuwe gebouw biedt tevens ruimte voor onze e-bike-montage en belangrijke voor- en nabewerkingsprocessen alsook optimale arbeidsvoorwaarden voor ons continu groeiende aantal medewerk(ster)s", aldus Heiko Müller, oprichter en CEO van Riese & Müller.

Een extra gebruiksoppervlak van rond 10.000 m2

Nadat in augustus 2020 als aanvulling op het hoofdgebouw al een nieuw magazijn in gebruik werd genomen, zal het derde gebouw ruimte bieden aan twee extra productie-units, verzendafdelingen, een uitgebreid ontwikkelingscentrum, een uitgebreide serviceafdeling en aanvullende kantoor- en seminarruimten. Verdeeld over in totaal drie verdiepingen zal hiermee een gebruiksoppervlak van nog eens 10.000 mdirect naast het hoofdgebouw beschikbaar komen.

Met zijn strakke belijning en de strak ontworpen vertrekken wordt het geplande gebouw op een harmonische wijze in de architectuur van de campus geïntegreerd. Net zoals de reeds bestaande vertrekken, zal ook het nieuwe gebouw volgens de nieuwste energetische en ecologische standaarden worden gebouwd en zal het over een installatie voor zonne-energie op het dak beschikken waarmee het hele gebouw van groene stroom wordt voorzien. Regenwater wordt in een cisterne opgevangen en als proceswater gebruikt. Hierdoor wordt het drinkwaterverbruik tot een minimum beperkt.

Riese & Müller kiest er tevens consequent voor om productie- en administratieve medewerk(ster)s samen in één gebouw te laten werken. “Deze uitwisseling op alle niveaus en afdelingsbreed vormt een belangrijke bouwsteen van onze cultuur", aldus dr. Sandra Wolf, CEO van Riese & Müller.

 

Over Riese & Müller              
Riese & Müller is een Duitse premium fabrikant van e-bikes, e-cargo-bikes en vouwfietsen. Het bedrijf, dat in 1993 door Markus Riese en Heiko Müller werd opgericht, heeft tegenwoordig 550 medewerkers op de locatie Mühltal bij Darmstadt en verkoopt zijn producten wereldwijd via een exclusief dealernetwerk. Naast de twee oprichters is Dr. Sandra Wolf sinds 2013 als CEO verantwoordelijk voor de strategische koers van het bedrijf. Met zijn innovatieve producten en als expert voor cargo-bikes en snelle HS-bikes geeft Riese & Müller vorm aan de mobiliteit van morgen en staat voor een duurzame levensstijl, een toepassingsgerichte productontwikkeling en toekomstgerichte e-bike-technologieën. Naast de voortdurende doorontwikkeling van de producten behoort ook verantwoordelijkheid voor mens en milieu tot de strategie van Riese & Müller. Het bedrijf oriënteert zich hierbij aan de vier zuilen van verantwoordelijkheid: cultuur, ecologie, sociaal engagement en economie.