ibike x ortlieb x bikepacking

Dé trend in de fietssport: bikepacking

Bikepacking: het nieuwe reizen op de fiets
De onstabiele situaties wereldwijd maken het plannen van internationale reizen moeilijk. Kamperen, fietstochten, lange weekends en micro-avonturen zullen dit jaar zeker populaire vakantieopties zijn. Bikepacking heeft zich dan ook onwikkeld van een nicheactiviteit tot een gevestigde vorm van fietsreizen.

Wat is bikepacking precies?
Bikepacking is een outdoor avontuur dat begint waar het klassieke bike touring stopt: aan het einde van de gebaande paden. Als je je vrij en thuis wilt voelen in de natuur, is de combinatie van fietsen en slapen in de buitenlucht echt jouw ding. Waterproof tassen kunnen dan natuurlijk niet ontbreken!

Kijk hier alvast online naar een selectie van onze Ortlieb-collectie. Deze bikepacking-producten kan je momenteel vinden bij iBike Wilrijk.

trend-ortlieb-bikepacking

100% waterproof & duurzaam
Ortlieb belooft dat haar producten 100% waterproof zijn. Ze produceren uitsluitend met duurzame materialen, in de praktijk beproefde sluitingen en sterke verbindingen. Duurzame, hoogwaardige materialen vormen de basis van de waterdichte Ortlieb-kwaliteit. Het merk gebruikt polyester-, nylon- en Cordura-vezels, die enkel- of dubbelzijdig gecoat worden. Bij een enkelzijdige coating blijft het textielkarakter bewaard, terwijl de dubbelzijdige coating de bekende dekzeil-look heeft.

Het gaat daarbij om thermoplastische kunststofcoatings, die een extreem hoge mate van waterdichtheid garanderen. Net als het verwerkte materiaal zelf zijn de verbindingsnaden absoluut waterdicht tot een waterkolom van 100.000 mm! Deze hoge waterdichtheid is mogelijk dankzij een industriële hoogfrequente lasmethode. In vergelijking met producten die genaaid of gelijmd worden, is het merk daarom de koploper.