fbpx

We zijn niet af te remmen: nóg eens 5 redenen om meteen de fiets op te springen!

We weten het: in een vorige blogpost schotelden we je al 10 onweerstaanbare redenen voor om de fiets op te springen. En vandaag doen we dat nóg een keer. Niet omdat we de pedalen kwijt zijn, maar omdat de voordelen van fietsen zo veelzijdig zijn, dat we meer dan één blogpost nodig hebben om ze voor jou op een rijtje te zetten.

Wil je dus weten hoe jij beter wordt van je dagelijkse fietsrit? Demarreer dan even en trek een vlot spurtje doorheen deze – soms toch behoorlijk verrassende – lijst.

(Nog maar eens) 5 voordelen van fietsen

  • Reis sneller

Dezelfde route. Eén cargobike versus één camionette. Hartje Amsterdam. En dan… het startschot. Wie zal er eerst over de finishlijn rijden? Bon, het spreekt bijna voor zich dat de cargobike zich véél vlotter doorheen het stadverkeer zal manoeuvreren dan de bestelwagen. Maar het grote tijdsverschil, daar vielen we wél pardoes van omver.

Terwijl de cargobike na 5 minuten al op zijn bestemming was, kwam de camionette na 19 minuten pas over de meet tuffen. En dat is geen alleenstaand feit. Bijna alle stadverkeer verloopt veel vlotter per fiets. Je bent sneller op je bestemming, verliest minder tijd en geraakt in één rechte lijn meteen op je bestemming.

  • Word jonger (of zie er toch zo uit)

Aan de kant, plastisch chirurg! Door regelmatig op de trappers te gaan, voel je jezelf niet alleen een pak jonger. Je ziét er ook simpelweg jonger uit. Je huid oogt gezonder, je weegt minder, je houdt minder vet op én je loopt minder risico op hart- en vaatziektes. Fietsen is bovendien niet belastend voor je lichaam. De voordelen van fietsen zijn dus niet te onderschatten. Meer fietsen, meer complimentjes – zo makkelijk is dat.

  • Werp een dam op tegen Alzheimer

Wist je dat je door te fietsen nieuwe breincellen aanmaakt in je hypocampus? Wel, wij wisten dat ook niet. Gelukkig wisten ze dan op de universiteit van Illinois wél.  Zo verbeter je jouw geheugen, dat vanaf je dertigste levensjaar achteruitgaat. Belangrijk om te onthouden, dus!

  • Red eens wat diertjes

Ooit al een hert doodgereden met je vouwfiets? Wij ook niet. In tegenstelling tot auto’s en ander gemotoriseerd verkeer. Dat is jaarlijks verantwoordelijk voor – naar schatting – tientallen miljoenen overreden dieren per jaar. Daar doe jij met je fiets dus niet aan mee. Hou toch voor de zekerheid je ogen op de weg, als je een versnelling hoger schakelt. Zo’n eekhoorn overrijden, dat wens je niemand toe.

  • Eén auto minder, zo simpel is het

In tijden van klimaatuitdagingen, bosbrossers en milieuvraagstukken is één auto minder niet noodzakelijk een druppel op een hete plaat. Je draagt je steentje bij en haalt alvast jouw voertuig uit de vervuilende verkeersknoop. Dubbele winst voor iedereen – maar voor jou nog het meest! Want tel alle voordelen van fietsen bij elkaar op en je kan het gewoon niet negeren: fietsen is simpelweg dé manier om snel, gezond, knap, rijk, slim en genietend door het leven te – euh – fietsen.

Tijd om de fiets op te springen? Spring dan in één klap ook binnen bij iBike voor de tweewieler van je dromen. Elektrisch cruisen of het peloton achter je laten op een state-of-the-art koersfiets: wat je ook zoekt, in onze fietsenwinkel in Antwerpen vind je ’t zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *