fbpx
norta bezoek

Norta: Belgische fietsen op maat

Op zoek naar een degelijke fiets van Belgische makelij? Neem eens een kijkje in ons assortiment Norta fietsen voor groot én klein. Wat de fietsen van Norta zo bijzonder maakt? We zochten het uit en trokken naar Olen, waar Norta al drie generaties lang fietsen maakt.

Een streepje Norta geschiedenis

De passie voor fietsen zit al meer dan 90 jaar verweven in het DNA van Norta. Bestuurder Eddy Van Hemelen schetst kort de geschiedenis van die unieke passie: “Mijn grootvader Modest Van Hemelen was de zoon van een hoefsmid. Na de Eerste Wereldoorlog nam de populariteit van de fiets toe en daarom besloot mijn grootvader om fietsen op maat te maken … en dat doen we vandaag eigenlijk nog steeds. De ‘velomakerij’ verhuisde begin jaren zeventig van de kleine smidse op het Olense dorpsplein naar een moderne fietsenfabriek aan de oever van de autosnelweg.”

Kwaliteit of kwantiteit?

Op een gegeven moment stond het steeds populairder wordende Norta voor een keuze: schaalvergroting … of blijven focussen op kwaliteit. Norta koos resoluut voor het laatste. “Massaproductie van goedkope fietsen is onbetaalbaar in Europa”, aldus Eddy Van Hemelen. “Meer nog: een bedrijf dat zich daarop wil richten, moet uitwijken naar lagelonenlanden. Bij ons primeert kwaliteit. Je betaalt een beetje meer voor een fiets van Norta, maar het prijsverschil vertaalt zich in degelijkheid.”

Innoveren én investeren

Tot op vandaag staat Norta voor puur fietsplezier. Het op-en-top Belgische bedrijf heeft een moderne lakstraat en de laatste snufjes in de productie van wielen. De grootste troef? Knowhow in framebouw. Die jarenlange kennis in fietsen uiten zich in een onberispelijke kwaliteit die niet alleen wordt getest in de eigen fabriek, maar ook in een onafhankelijk Duits labo. Zo ben je zeker dat je kiest voor een degelijke fiets, waarmee je jaaaaaarenlang kan fietsen van hot naar her.

Special iBike edition!

Sinds begin van dit jaar levert Norta een specifieke elektrische fiets enkel en alleen voor iBike: de B4000 iBike edition. Norta en iBike hebben samen de specifieke eisen van een Antwerpse commuter bepaald. Daar is Norta mee aan de slag gegaan. Bij de eerste presentatie van hun ‘iBike-frame’ stemden alle iBikers unaniem ja. Meer zelfs, het enthousiasme was nog groter dan zij hadden voorspeld.

Het resultaat is een iBike Edition in antraciet van de B4000 met een tijdloos design en Bosch onderdelen extra voorzien van een super robuuste Nuvinci schakelaandrijving en versterkte wielen. Dit is de perfecte lange afstands tourfiets of de dagdagelijkse stadsfiets die het Antwerps stadsverkeer overleeft en jarenlang betrouwbaar fietsplezier garandeert.

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *