fbpx

Stel je eigen Orbea samen

Een fiets is een fiets toch? Ja en nee. Uiteraard zijn heel wat fietsen ‘standaard’. Dames of herenmodel (of unisex), het framemaat en eventueel de kleur kan je meestal kiezen. Klopt. En toch … meer en meer fabrikanten hebben geïnvesteerd in flexibele productieprocessen. Daardoor kunnen zij fietsen op maat produceren. Een interactieve webshop laat de consument en verdeler toe om zelf samen een fiets te configureren volledig naar wens en uitstraling van de fietser.

Brompton als meest bekende?

De werelbefaamde vouwfietsfabrikant biedt het al langer aan: je eigen Brompton kiezen en zelf samenstellen. Er zijn duizenden configuraties mogelijk zodat je Brompton precies voldoet aan jouw noden. iBike ondersteunt dit proces door met expertise dit proces te ondersteunen.

Fietsen op maat met Orbea Myo

Het merk Orbea is erg geliefd bij de iBike collega’s. iBikers waarderen vooral de zorgvuldige afwerking en het prachtige design.

Dat enthousiasme brengen wij maar al te graag over aan onze klanten. Vind je toch niet de exacte afwerking of kleurstelsel? Dan biedt de configurator MyO bij een groot aantal modellen de mogelijkheid om er een geheeleigen touch aan te geven of zelfs je naam erop te zetten. Dit bekijken we graag ook samen. Zo ben je zeker van de best mogelijke afwerking voor de beste prijs en een fiets die specifiek voor jouw fietsgebruik is bestemd. Tijdens de opleiding leerden we nog dat meer dan de helft van de geleverde fietsen op maat worden gemaakt. Orbea benadrukt dat maatwerk belangrijk is én hét onderscheidend vermogen van Orbea.

Configureer je fiets samen met je iBike-adviseur. Zij kennen de tool en de praktijk als de beste. Configureren en de eigenschappen meteen in de winkel ontdekken is uiteraard ideaal.

Een Orbea van een tevreden klant

Ik heb mijn nieuwe Orbea Orca M20iTeam-D19 Myo (customized) net uitgetest op het parcours van Amstel Gold race te Valkenburg. Het Full OMR carbon frame biedt het perfecte comfort voor uren plezier op de fiets.

De Orbea is voorzien van een Shimano Ultegra 2×11 groep waarbij het verzet perfect verdeeld is om zowel de 3173 hoogtemeters te overwinnen, alsook voluit te kunnen gaan in de afdaling.

Bij het kiezen van deze fiets had ik de keuze uit verschillende tandwielmogelijkheden. Voor mijn doelen heb ik een Ultegra 11/30 cassette en het trapstel is een Rotor Aldhu 36/52t.

Dit trapstel weegt amper 599g. Dit gecombineerd met een FSA K-Force carbon zadelpen, stuurpen & compact stuur, maken van deze fiets een uiterst lichte fiets, ideaal om snel te rijden en om te klimmen!

De Mavic Ksyrium Elite UST velgen en de hydraulische Ultegra schijfremmen hebben mij perfect bijgestaan. De bredere 28 mm Hutchinson Fusion 5 all Season banden geven voldoende grip om voluit te gaan op asfalt en in de bochten. Deze gecombineerd met de Ultegra schijfremmen geven de mogelijkheid om later te remmen alvorens een bocht aan te snijden dan bij een fiets met 23 mm banden voorzien met velgremmen.

Een Lezyne zadeltas bevat de nodige tools om mij fiets onderweg te herstellen. De Lezyne Bidonhouders, handpomp en de “classic brass bell” zijn must haves.

Het leuke aan het Orbea Myo systeem is dat ik de onderdelen en de kleuren volledig aan mijn wensen heb kunnen aanpassen.

De (22!) kleuren zijn te kiezen zonder enige meerprijs. De onderdelen vormen, afhankelijk van de kwaliteit, een meerprijs.

Topfiets voor een topprijs!

 

 

Tagged