fbpx

Riese & Müller: meest duurzame bedrijf binnen de e-bikebranche

Riese & Müller: vóór 2025 willen wij het meest duurzame bedrijf binnen de e-bikebranche zijn.

Riese & Müller staat met zijn producten voor een duurzame manier van leven. Onder het kopje ‘Verantwoordelijkheid’ is het thema duurzaamheid sinds 2018 stevig verankerd in de bedrijfsstrategie. De visie is duidelijk: vóór 2025 wil Riese & Müller het meest duurzame bedrijf binnen de e-bikebranche zijn. Reeds met de verhuizing naar het nieuwe bedrijfsgebouw werden talloze concrete maatregelen geïmplementeerd om dit doel te bereiken.

Riese & Müller geeft al meer dan 26 jaar actief vorm aan de mobiliteit van de toekomst. Elk jaar werden de e-bikes en e-cargo-bikes naar een nieuw niveau getild om het e-bike-plezier te verhogen en ervoor te zorgen dat de auto steeds vaker blijft staan. Naast voortdurende verbeteringen aan producten behoort ook verantwoordelijkheid voor mens en milieu tot de strategie van Riese & Müller. Door de opening van de nieuwe productielocatie begin 2019, waar duurzaam ondernemen mogelijk is, kreeg deze strategie een vertaling naar de praktijk.

“Om onze visie voor 2025 te kunnen realiseren, richten wij ons op de vier zuilen van verantwoordelijkheid: cultuur, ecologie, sociaal engagement en economie. Het nieuwe bedrijfsgebouw is voor ons een belangrijke stap om talloze maatregelen op het gebied van duurzaamheid te implementeren,” aldus dr. Sandra Wolf, CEO van Riese & Müller.

Eén van de belangrijkste doelstellingen is om zo weinig mogelijk grondstoffen te gebruiken en op een goede manier met het milieu om te gaan. De energievoorziening van het nieuwe gebouw zal volledig CO2-neutraal zijn. 80 procent van de totale energiebehoefte wordt nu al door een eigen zonne-energiesysteem geleverd. Op dit moment wordt er nog een magazijn met een tweede installatie voor zonne-energie gebouwd. Vanaf de eerste helft van 2020 zal dan 100 procent van de energiebehoefte zelf worden geproduceerd. Voor de koeling van het gebouw is een energie-efficiënt aircosysteem geplaatst dat hoofdzakelijk op passieve maatregelen is gebaseerd. Ook in het gebouw worden nu al talloze projecten gerealiseerd die baanbrekend zijn. In het magazijn kon de hoeveelheid afvalplastic in de hoogbouwstellingen door de introductie van een nieuw spanbandsysteem met 95 procent worden verlaagd. Alle medewerkers worden op hulpbronnenbesparende wijze van gratis drinkwater voorzien. Daarbij maakt Riese & Müller consequent gebruik van een Brita-waterfilterinstallatie en eigen herbruikbare flessen. Bij een groot aantal tappunten in het gebouw kunnen de herbruikbare flessen met water worden gevuld en daarmee wordt het vervoer van meer dan 90.000 flessen per jaar voorkomen.

Naast de interne tewerkstelling van mensen met een handicap ondersteunt Riese & Müller ook de Sonnenhof in Mühltal, een werkplaats vlak in de buurt van het nieuwe bedrijfsgebouw. In het bedrijfsinterne Corner Café worden naast de melk van de Sonnenhof uitsluitend producten van Demeter- of bio-kwaliteit aangeboden en door een hergebruiksysteem besparen we meer dan 50.000 wegwerpbekers per jaar. Het doel is om alle interne en externe evenementen bij Riese & Müller afvalvrij te laten verlopen en er wordt bewust gestreefd naar vegetarische of “vleesarme” catering.

“Wij willen binnen de branche iets teweegbrengen en ook onze partners uitdagen om samen met ons deze belangrijke weg in te slaan. Wij weten dat we voor een grote uitdaging staan en dat er nog veel moet gebeuren. Maar wij hebben de eerste stappen gezet en een doel geformuleerd,” zegt dr. Sandra Wolf, CEO van Riese & Müller.

Over Riese & Müller en iBike

Riese & Müller is een Duitse premium fabrikant van e-bikes, e-cargo-bikes en vouwfietsen. Het bedrijf, dat in 1993 door Markus Riese en Heiko Müller werd opgericht, heeft tegenwoordig meer dan 450 werknemers in de vestiging in Mühltal/Nieder-Ramstadt (bij Darmstadt). In 2013 heeft dr. Sandra Wolf zich als directeur bij de beide oprichters gevoegd. Riese & Müller geeft met haar innovatieve producten en als deskundige op het gebied van snelle HS-bikes op bepalende wijze vorm aan de e-mobiliteit van morgen. Riese & Müller staat voor toepassingsgerichte productontwikkeling, voor innovatieve e-biketechnologieën en de kenmerkende krachtige Riese & Müller rijdynamiek. Het merk is wereldwijd aanwezig en de distributie vindt plaats via een exclusief netwerk van dealers. iBike is de grootste verdeler van Riese & Müller in Europa. Daar zijn we fier op.

Tagged