sasuko

SAlsa SUrly KOna testdagen met oa Salsa Cutthroat

Test een SALSA, SURLY of KONA op SASUKO

Een event met een flinke dosis rijplezier. Op drie verschillende locaties kon je naar hartelust de nieuwste snufjes van Salsa, Surly en Kona uitproberen.

Samen met collega’s Dominic, Karl en Johan vroeg uit de veren op zondagochtend. Want geef nu toe, wat is er leuker dan van enkele eigen merken uit onze winkels de nieuwste modellen te kunnen gaan testen voor het komende seizoen? Het evenement vindt jaarlijks plaats dichtbij Houffalize, met andere woorden pure fun. Eens in de buurt zien we plots witte bossen en velden, de eerste sneeuw is gearriveerd dus het belooft een editie te worden waarbij muts en handschoenen best van pas komen. De brandende vuurkorven zorgen voor een gezellig winters sfeertje. En dan nu testen maar 🙂

Mijn doel: Tour divide Race in maximum 20 dagen

Ikzelf ging erheen met een persoonlijk doel: het uitvoerig testen van de Salsa Cutthroat. Een full carbon racebeest met alle comfort en leuke details aan boord om weken aan een stuk 15 uren en meer in het zadel door te brengen. De fiets is speciaal ontwikkeld voor de Tour divide, een 4500 lange off-road ultra endurance race die zich doorheen de Rocky mountains slingert van Canada tot de grens met Mexico.

Vanaf de eerste minuut die ik doorbracht op de fiets had ik zo’n gevoel van ja, hierop kan ik spreekwoordelijk eten en slapen. Neem dit gerust letterlijk.

Wat maakte de Salsa Cutthroat nu zo specifiek op SASUKO?

Alles begint bij de basis, een 29er frame welke is ontwikkeld rond een gulden middenweg tussen maximale stijfheid, rijcomfort en vooral betrouwbaarheid wanneer je dagenlang doorheen niemandsland zoeft. Wanneer ik samen met Karl tegen een mooie snelheid bergaf scheur merk ik meteen dat deze fiets zeer stabiel en controleerbaar blijft, vooral met de handen in de laagste positie van de drop bars. Het Salsa Cowchipper stuur draagt hier een serieus steentje toe bij gezien het lekker breed aanvoelt met de remmen nooit ver weg.

We duiken zelf zonder aarzelen het steile bos in op de trails die misschien toch eerder bedoeld waren voor het testen van de trailbikes op het event. Hoe dan ook, dit ging best vlot voor een gravelbike. We besluiten het parcours van het event even te verlaten om toch wat langere stukken gravel op te zoeken. Hier voel je dat de fiets echt in zijn habitat terecht is gekomen en ik vorm snel mijn besluit, deze fiets heeft zin om vooruit te gaan en wel snel ook.

Salsa op Sasuko

Kona Honzo mountanbike: een echte alleskunner

Nog hoog op onze to do list waren enkele Kona mountainbikes zoals de Honzo hardtail en hun herontworpen enduro racewapen de Process 153. De Honzo is een uiterst vergevingsgezinde Hardtail die om een of andere reden aanvoelt alsof hij veel zwaarder terrein aankan dan hoe hij eruitziet. Een geometrie die zorgt voor een heel speels rijgedrag, doch veel stabiliteit wanneer het steil en hard gaat. Zo zijn er heel wat fietsen die deze laatst genoemde factoren bezitten maar die dan bergop de glimlach snel doen verdwijnen maar de Honzo denkt hier anders over. Dropper post terug omhoog en we klimmen langs het steile pad terug omhoog en dit gaat best vlot voor hoe dan ook een niet zo superlichte fiets te zijn. Met andere woorden een echte alleskunner voor die rijder die de fun factor veel belangrijker vindt dan wie eerst over de finish komt.

Enduro en downhill met Process

Als laatste fiets voelde ik mij toch moreel verplicht als enduro en downhill enthousiast om de nieuwe Process de heuvel af te sturen. Eén ding was meteen duidelijk, deze bike had echt nood aan nog veel zwaarder terrein met rotsen, drops en jumps en alles tussenin. Een beetje overkill dus wat het gebied betreft maar zeker een aanrader voor hen die momenteel enkel nog hun huidige fietst als beperkende factor aanschouwen om sneller bergaf te vliegen.

Na al dat fietsen in de kou genieten we nog van een welverdiende tas warme soep en een verse hamburger zodat we weer voldaan kunnen terugkeren naar huis, klaar om de volgende werkdag onze ervaringen te delen met de collega’s.

Collega Manu

Verslag van collega Manu die als fietsfanaat van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Door zijn eigen ervaring met tweewielers allerlei, weet hij hoe belangrijk het is om een perfect bollende fiets te hebben. Pas wanneer een klant het gevoel heeft dat hij of zij één is met zijn/haar fiets, is hij tevreden. Manu is een gepassioneerd fietstechnieker en verkoper bij iBike Wilrijk.

In 2018 volgt iBike Manu op de Tour divide Race. Lees het bericht hier.

1 thought on “SAlsa SUrly KOna testdagen met oa Salsa Cutthroat

  1. Wauw! Nice! mooie uiteenzetting!! het is gelijk ik er terug midden in zit!
    keep up the good job guys! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *