De stad en een e-bike: een goede combinatie?

De elektrische fiets is alom aanwezig. Om naar het werk te fietsen of om op fietsvakantie te gaan, maar ook het gebruik ervan op korte afstand komt steeds meer voor. Zo zie je de e-bike vaker opduiken in onze stad. Stijn Mortelmans van iBike Wilrijk loodst je door de stad en welke voordelen daar aan verbonden zijn.

De stad en de e-bike, waarom zou het geen goede combinatie zijn? Tegenwoordig worden stadscentra overspoeld door wagens. Je bent nog maar net uit die ene file en de andere maakt al z’n opwachting. Om dan nog maar te zwijgen over het ontoereikende aantal parkeerplaatsen die voorhanden zijn. Een fiets weerhoudt je van al die ellende. Met de elektrische versie ben je zelfs verzekerd van comfort en gebruiksgemak.

Wat vele mensen nog van de fiets houdt, is de inspanning die geleverd moet worden. Niets is zo vervelend om op je werk of afspraak aan te komen met een zwetend hemd en een rood aangeslagen gezicht. Het ondersteunend vermogen van de e-bike maakt die inspanning prompt minder intensief. Dankzij die ondersteuning ben je bovendien meteen weer op snelheid, na even halt te hebben gehouden aan een rood licht. Ook parkeerproblemen zijn verleden tijd.

Klinkt dat niet interessant? Wanneer de fiets voornamelijk in stadscentra wordt gebruikt, kies je trouwens best voor een accu met een kleinere actieradius bij je aankoop. Die zijn niet alleen goedkoper en ideaal voor korte afstanden, ze maken de tweewieler ook een stuk lichter en beweeglijker.

Maar bij al die positieve noten moet er toch een kanttekening worden gemaakt. Een extra snelheid in de stad of op drukkere locaties is namelijk niet altijd ongevaarlijk. Veel weggebruikers verwachten niet dat een fietser zo vlot nadert en zijn er dan ook niet op voorbereid. Het is dus belangrijk om je rijstijl aan te passen, zodat er zich geen ongelukkige situaties voordoen.

Stijn is winkelverantwoordelijke van iBike Wilrijk. Stijn is zelf een fervent fietser en verspreidt de fietsmicrobe met veel enthousiasme. Hij stuurt de winkel in Wilrijk de juiste richting uit. Hij kan daarbij rekenen op vele collega’s. iBike Wilrijk is immers het fietsend hart van de hele iBike-organisatie.

Tagged