fbpx

Hoe je Tern kiezen?

Hoe kies je jouw Tern?

Wij zijn absoluut trots om het merk Tern in onze unieke vouwfietswinkel te hebben. Het relatief jonge merk put zijn ervaring uit Dahon. De zoon van de oprichter van Dahon heeft dit merk opgestart omdat hij niet 100% tevreden was over kwaliteit van de Dahon fietsen. Bij Tern gaan ze voor kwaliteit met een overzichtelijk assortiment voor verschillende doelgroepen (met verschillende wielmaten).

Alle Tern fietsen vouwen zeer eenvoudig op

Populaire Link-reeks

De populaire Link-reeks (met 20’ wielen) heeft een uitstekende kwaliteits-prijsverhouding en vormt de basis van Tern. Deze serie bestaat uit een 10-tal modellen waarbij het frame steeds hetzelfde is.

De verschillende onderdelen gemonteerd op de verschillende modellen variëren in duurzaamheid, gewicht, comfort, en fietsgemak. Het kan wat ingewikkeld overkomen maar er er zit een erg logische opbouw in de verschillende modellen.

We belichten enkele onderdelen

Duurzaamheid: gesloten versnellingsysteem vraagt minder onderhoud, schwalbe buitenbanden zijn meer lekbestendig, betere klemmen op de scharnierpunten,…

Gewicht: open versnelling is lichter in gewicht, geen verlichting en rekje,…

Comfort: mogelijkheid om stuur-positie aan te passen, bredere schwalbe-banden, betere kwaliteit achterderrailler zorgt dat fiets makkelijker schakelt,….

Fietsgemak: open versnelling schakelt fijner en sneller dan een gesloten systeem, weglaten van de verlichting geeft minder weerstand aan het voorwiel,…

Kom altijd eerst testrijden!

tern

De iBike favoriete Tern-modellen

Tern C8 & D8  omdat die erg licht zijn.

Tern D7i is de comfortfiets bij uitstek voor dagdagelijks gebruik die weinig onderhoud vergt.

Hoe groter de wielen, des te vlotter een vouwfiets bolt

Tern Node (24’ wielen)

Tern heeft ook een beperkt en mooi gamma aan vouwfietsen met 24’ wielen. De Node-serie is ideaal voor mensen die langere (ong 40km) weekend-uitstapjes willen maken. Hoe groter de wielen, des te vlotter een vouwfiets bolt. Wanneer het gemak van een vouwfiets gewenst is maar de compactheid niet doorslaggevend, zijn deze fietsen een ideale keuze. De rijeigenschappen zijn bijna dezelfde als bij een klassieke fiets. Ook voor erg grote mensen kan dit de beste keuze van een vouwfiets zijn.

Tern Vektron: elektrische vouwfiets

Tern heeft momenteel de meest stabiele en compacte elektrische vouwfiets in het assortiment. Door eigen ontwikkelingen in deze vouwfiets te steken, voelt deze fiets zeer degelijk en stabiel aan. Hij Heeft net zoals alle andere modellen van het merk Tern een hogere instap wat de stabiliteit ten goede komt. Ideaal om sportief een stad te verkennen.
Deze fiets bestaat in drie modellen

Vektron S10: topmodel, krachtige bosh-moter, open derailleur versnelling voor snel schakelen.

Vektron D7i: krachtige bafanmoter en onderhouds-arm geïntegreerd schakelsysteem

Vektron P9: krachtige bafangmotor met licht en vlot schakelende derailleur

Hiernaast heeft Tern ook nog paar super sportieve modellen voor de liefhebbers. Net iets minder relevant in heel het mobiliteitsverhaal van Antwerpen, maar populair voor langere fietstochten.

Tern Verge S8i

Dit is een zeer populair model voor mensen die een vouwfiets zoeken voor langere fietstochten en zoveel mogelijk comfort willen. De Tern verge heeft een hoogwaardig aluminium-frame en is afgemonteerd met kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Het heeft een Gates riemaandrijving.

Geen onderhoud meer en enkel fietsplezier. De schijfremmen, toegankelijke zithouding, comfortbanden en hoogwaardige verlichting geven deze fiets een waar premium gevoel.

Het is een waardig alternatief voor de Birdy omdat hij makkelijker vouwt, comfortabeler aanvoelt en toegankelijker en eenvoudiger in gebruik is.

Tern transportfiets of cargofiets GSD

Ben je al een tijdje op zoek naar een oplossing om niet één maar twee kindjes veilig op je fiets te vervoeren? Zoek je een volwaardig alternatief voor een bakfiets of voor de combinatie fiets + fietskar? Met de Tern GSD heb je die gevonden. Een elektrische fiets die erg wendbaar is in een stad als Antwerpen. De Tern GSD is nl even lang, even stabiel als een gewone stadsfiets. Ook de breedte is perfect te vergelijken met een gewone fiets. Het is een erg mooie oplossing om één of twee kindjes achterop te vervoeren. De kids zitten compact … lees het volledige artikel.