fbpx

Trek Allant+ 9.9S door vakjury uitgeroepen tot Speed Pedelec van het jaar 2020

De organisatie van Bike of the Year in België heeft de Trek Allant+9.9s uitgeroepen tot Speed Pedelec van het Jaar 2020. De verkiezing Bike of the Year wordt jaarlijks georganiseerd door de VAB en geldt als de meest prestigieuze prijs in de fietsindustrie. De vakjury heeft na uitgebreide tests de titel Speed Pedelec van het Jaar aan de Trek Allant+ 9.9S gegeven.

De vakjury van de VAB over de Allant+ 9.9S

“Deze speed pedelec scoort hoog op vele domeinen, maar blinkt vooral uit op 2 punten: zijn modern design én zijn aangenaam rijgedrag! De mooie weggewerkte bekabeling en het uitzonderlijk lage gewicht liggen ongetwijfeld ook mee aan de basis van de prijs die hij binnenhaalde.”

Allant+ 9.9S

De volledig carbon Allant+ 9.9S is een echte eye-catcher en het paradepaardje in de Allant+ familie. Hij kenmerkt zich door een elegant, gestroomlijnd en sportief uiterlijk wat mede komt door de slimme manier waarop de accu in het frame is geïntegreerd. Extra opvallend is de door Trek ontworpen stuurpen die alle kabels op inventieve wijze het frame in leidt. De krachtige Bosch Performance CX Speed motor zorgt in samenwerking met het Shimano XT 12 speed schakelsysteem voor een soepele en sportieve aandrijving. Range Boost, de optie voor een extra 500Wh accu, maakt deze 45km/h fiets compleet.

Fleet Brand of the Year

Trek valt dit jaar dubbel in de prijzen omdat ze ook tot winnaar zijn verkozen in de categorie Fleet Brand of the Year.

Belangrijk in deze categorie zijn de service-aspecten die de merken aanbieden voor de vlooteigenaar (bv. garantie en de verlengbaarheid ervan, bijstand en het onderhoudscontract) en de geschiktheid van de fietsen om deze intensief te gebruiken voor woon-werkverkeer.

De vakjury van VAB over Trek Benelux

“Trek behaalde de hoogst genoteerde quotering op 5 van de 12 criteria waarop de merken werden beoordeeld in hun relatie met de bedrijfswereld (leasing, vloten, …). Trek veroverde deze podiumplaats o.a. omwille van het uitgebreide en professionele netwerk met de nodige B2B-expertise!”

De afgelopen jaren werd op het hoofdkantoor van de VAB in Zwijndrecht de prijzen verdeeld onder de inzenders van de E-bike en de Fleet Brand van het jaar verkiezing. Wegens de huidige omstandigheden werden dit keer de winnaars online geïnformeerd.

Vakjury en consumentenpanel

De fietsen worden door een en een professionele vakjury onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Zij onderwerpen de deelnemende fietsen aan een uitgebreide, strenge en dynamische test. De VAB organiseert de verkiezing van de Bike of the Year voor de 6de keer met als doel om onder andere recreatieve en functionele fietsen te promoten, het belang van het gebruik van kwaliteitsfietsen en het essentiële belang van productinnovaties aan te tonen.

Trek is voor iBike nog steeds een toonaangevend fietsenmerk. Het zijn pioniers op vlak van R&D en dat komt de fiets en fietser altijd ten goede. Trek biedt oa levenslange garantie op het frame. De ontwikkeling van hun verschillende modellen gebeurt in Nederland. Dat maakt dat hun fietsen aangepast zijn aan onze habitat.

Trek bij iBike Deurne en Wilrijkkan ook op afspraak.

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *