fbpx

Veilig naar school fietsen, doe je zo …

(Bijna) terug veilig naar school! Dat vraagt om een opfrisbeurt van je fiets, je fietstenue en de verkeersregels. Mooi meegenomen: bij iBike Antwerpen hebben we zelfs een speciale back-to-school-fietsactie.

iBike selecteerde speciaal voor iedereen die terug naar school of werk wil trappen een bijzondere kwaliteitsfiets: de VSF Fahrrad Manufaktur T-100 met 8 versnellingen of 27 versnellingen. Koop deze fiets nu en ontvang een AXA Defender ter waarde van 30,95 euro én een Wowow safety box ter waarde van 34,95 euro. Ontdek hier alles over onze tijdelijke fietsactie.

Een e-bike voor jongeren

Op zoek naar een fiets die een deel van het benenwerk voor jou opknapt? Misschien is een elektrische fiets dan iets voor jou en / of je kind. In onze vorige blogpost kon je lezen dat de elektrische fiets aan populariteit blijft winnen. Niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren. Zeker bij jongeren die iets verder van school wonen. Geïnteresseerd in een nieuwe elektrische fiets voor je mini-me? Spring eens binnen bij iBike Antwerpen en ontdek de verschillende merken, modellen en maten van e-bikes.

Veilig fietsen met een fietshelm

Stuur je kinderen niet naar school zonder een fietshelm, een fluovestje, voor- en achterlichten. Tip: geef het goede voorbeeld door zelf veilig op de fiets te springen. Wist je dat het dragen van een fietshelm enorm verschilt van land tot land? In België is het gebruik van een fietshelm erg laag en vooral gebruikelijk bij specifieke doelgroepen zoals wielrenners en mountainbikers. In andere landen is het gebruik van een fietshelm wettelijk verplicht. Denk bijvoorbeeld aan Australië en Nieuw-Zeeland. In Estland, Litouwen en Zweden geldt de verplichting alleen voor kinderen.

Stoppen voor haaientanden

Het kan nooit kwaad om de verkeersregels eens op te frissen. Zeker omdat er af en toe iets wijzigt … Zo kwamen de ‘haaientanden’ verschillende keren in de media tijdens de zomermaanden. Waar die haaientanden of omgekeerde driehoeken eigenlijk voor staan? Indien je als fietser een stopstreep bestaande uit haaientanden tegenkomt, betekent dat in principe dat je voorrang moet verlenen aan bestuurders die uit de andere richting komen.

Meer weten over veilig naar school fietsen?

Raadpleeg de website Woon-schoolverkeer van de Vlaamse Overheid en breng je fiets nog eens binnen bij iBike Antwerpen. We checken dan ineens of je remmen, versnellingen, … het nog optimaal doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *