fbpx

Elektrische bakfiets veiligheid: hoe kies je een veilige elektrische bakfiets?

Het harttverscheurende drama in Oss (Nederland), waar 4 kinderen om het leven kwamen bij een ongeluk met een elektrische bolderkar, herinnert iedereen eraan hoe cruciaal veiligheid op twee wielen is. En veiligheid begint bij het kiezen van een veilige elektrische bakfiets.

Overweeg je de aankoop van een elektrische bakfiets? Laat je dan correct adviseren en denk goed na over je keuze. Tim, winkelverantwoordelijke van de iBike-bakfietsenwinkel, zet de aandachtspunten van een veilige elektrische bakfiets even voor je op een rijtje.

Veilige elektrische bakfiets: techniek kan je leven redden

Bij een bakfiets denken veel mensen vaak aan moeizame wendbaarheid en een grote trapweerstand. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Een veilige elektrische bakfiets beschikt net over de technieken om je flexibel het verkeer door te loodsen, zodat je snel en gericht kan reageren op onverwachte situaties.

Slimme techniek is dan ook het eerste punt waar je naar moet kijken als je een veilige elektrische bakfiets wilt kopen. Samen met ons check je verschillende punten van jouw toekomstige bakfiets:

  1. Remkracht

Een veilige elektrische bakfiets moet snel kunnen stoppen in noodsituaties, ongeacht het gewicht. Als je een elektrische bakfiets overweegt, kies er dan eentje met remschijven – die zijn het meest performant.

  1. Stabiliteit

Een goede opbouw en een correct zwaartepunt zijn essentieel voor veilig vervoer. Als je kinderen wilt vervoeren, weet je dat er bewogen wordt in je fiets. Dus kies je een model dat in elke omstandigheid stabiel op de weg ligt.

Kies bovendien voor een merk dat hoogwaardige materialen gebruikt, zowel voor het frame van de fiets zelf als voor het frame van de fietsbak.

  1. Wendbaarheid en betrouwbaarheid

Elektrische bakfietsen beschikken over een vrij logge constructie. Daarom moet de techniek het gewicht én de tragere wendbaarheid van je fiets goed ondervangen, zodat je toch vlot kan manoeuvreren.

Bekijk samen met iBike wat voor jou het beste is: een tweewieler of een driewieler. En vergeet de motor niet. Een voldoende krachtige elektrische motor stelt je daarnaast in staat om te anticiperen op gevaar.

Veiligheid elektrische bakfiets: de structuur en het comfort

Voorkomen is beter dan genezen. Bij het kiezen van jouw veilige elektrische bakfiets, moet je dan ook rekening houden met de structuur van je fiets. Kies gemakkelijke zitjes, zodat je kinderen minder bewegen en comfortabel kunnen zitten – ook voor langere tijd.

Een model met een hogere bak is zeker aangeraden als je met kinderen de baan op gaat. Hiermee vermijd je dat je kindjes hun armen buiten boord steken en zich bezeren.

Elektrische bakfiets veiligheid: denk natuurlijk ook aan…

En uiteraard gelden bij een veilige elektrische bakfiets ook de standaard veiligheidsvoorschriften. Zo doe je de gordels van je kinderen stevig vast wanneer je onderweg bent en zorg je voor optimale verlichting met eventueel reflectie.

Om je zichtbaarheid in het verkeer te vergroten, bieden we je bij iBike de geknipte veilige elektrische bakfiets in verschillende, heldere kleuren. Kom gerust bij ons langs om het aanbod te ontdekken. In onze vestiging in de Lange Lozanastraat staan er 10-tallen exemplaren tentoon en testklaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *