fbpx

Vergeet die platte band met deze 3 tips.

“Pssshhht!”, zo klinkt de voorbode van een luide vloek bij fietsers. Verdorie, je hebt platte band! Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, geven we een aantal tips om niet meer te hoeven vloeken tijdens een fietstocht. Dat je best putten en scherpe voorwerpen ontwijkt, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar er is meer om rekening mee te houden.

Vergeet banden plakken

De beste keuze na een platte band, is gewoon een nieuwe binnenband aanschaffen. Tijdens een rit snel een voorgelijmde plakker gebruiken, is weliswaar een handige oplossing. Maar zodra je weer thuis bent, is je band vervangen wel echt de beste keuze.

Soigneer je banden

Een evidente tip, maar eentje die we al te vaak over het hoofd durven te zien. Niks zo goed om een platte band te voorkomen dan regelmatig je buitenbanden te checken. Zie je de markering nog? Of is die al volledig weggesleten? In dat geval loop je veel meer risico op lek rijden. Een nieuwe band is dan de boodschap. Ook je binnenband vervang je best op gezette tijden.

Ook belangrijk: maak je banden regelmatig eens schoon. Controleer of er geen scherpe voorwerpen op of tegen zitten die je in de gevarenzone zouden kunnen brengen.

En voor we het zouden vergeten, in je banden zitten natuurlijk lucht. Zoek een gezocht evenwicht qua bandenspanning. Niet te veel, maar zeker ook niet te weinig. Af en toe de fietspomp vanonder het stof halen, kan wonderen doen. Tenzij…

Probeer tubeless fietsen eens

Nog niet ingeburgerd in onze contreien, maar absoluut toekomstmuziek die wat ons betreft heel goed klinkt. Je fietst niet op lucht, maar op een latex vloeistof. Die dicht vanzelf de gaatjes mocht je een platte band krijgen tijdens het fietsen. Ja, je leest het goed. De tijd staat inderdaad niet stil!

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *