fbpx

Wat maakt een vouwfiets kwalitatief?

De vouwfiets is een bijzonder handige fiets en bedoeld voor mensen die flexibel, mobiel en meerdere vervoersmethoden gebruiken. Vaak is dat ook gelinkt aan hun professionele functie. Met de fiets naar ’t station, de trein op en ’t stad in … de vouwfiets in de auto, stukje rijden en verder fietsen waar auto’s niet of minder welkom zijn. De vouwfiets is extreem handig, dat ontkent niemand. Wat maakt een vouwfiets nu kwalitatief? Welke criteria zorgen ervoor dat je altijd kan rekenen op je kleine tweewieler?

Elektrisch of niet?

Of het nu gaat om een vouwfiets of niet, degelijkheid in de motor is belangrijk. iBike werkt samen met merken die aandrijf-kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Sterke merken rekenen op sterke motoren. Pols dus even naar het merk van het aandrijfsysteem van je nieuwe vouwfiets.

Snel en handig vouwen

Een vouwfiets is handig wanneer die snel in- en uitgeklapt kan worden. Op het internet vind je tal van filmpjes hoe je dat doet, voor elk merk. In het begin is het wat zoeken, maar na een 10-tal keer wordt je het gewoon. Hou er ook rekening mee dat de fiets in vouwstand weinig plaats inneemt. Zo is de Brompton nog steeds de enige vouwfiets die klein genoeg is om tussen 2 zitjes in het treinstel te passen. Dat wil niet zeggen dat bijvoorbeeld een R&M Birdy niet klein is, wel dat hij iets meer plaats inneemt.

Handig opvouwen, check. Gewicht? Niet onbelangrijk wanneer je hem opvouwt aan het station en meeneemt tot op het perron. Is hij wat zwaarder? Dan wordt hij voorzien van wieltjes, zodat je hem aan het zadel kan vooruit rollen. Toch ongelofelijk waar die merken allemaal aan denken … 🙂

“Zeg nooit fiets tegen een vouwfiets!”

Vouwfietsen zijn een ras apart. “Hoe komt het toch dat je even snel gaat met een vouwfiets, in vergelijk met een gewone stadsfiets. Die heeft toch grote wielen, waardoor één omwenteling een grotere afstand aflegt? ” – Daarvoor zorgt het grote tandwiel vooraan en het kleine tandwiel achteraan voor. De ketting zorgt voor een groter verzet. Zeg dus nooit meer fiets tegen een vouwfiets. ’t Is een ‘specialleke‘. Test hem stevig uit, laat hem op maat afstellen bij iBike en geniet ten volle van de stad en je flexibele mobiliteit.

Service en garantie

De fiets is tastbaar. Service en garantie zijn dat niet. En toch zijn die twee zaken bijzonder belangrijk bij de aankoop van een nieuwe fiets. Ook bij vouwfietsen moet je rekening houden met de dienst-na-verkoop. We zeggen het graag omdat het de waarheid is: wanneer je een fiets koopt, start je een relatie. Je koppelt je mobiliteit aan een fietshandelaar die jou vertrouwen geeft. Je koopt niet alleen een fiets. Je gaat een verbintenis aan.

Hoe kies je een vouwfiets?

 

 

Brompton logo

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *