ebike BASF

Hoe legt Ronny zijn woon-werk af? Een fietsgetuigenis.

 Goed 28 jaar doe ik het traject DeurneBASF. Als fietsliefhebber gebeurde dit tot voor enkele jaren 2 a 3 keer per week met de koersfiets. Daarnaast werd het busvervoer van BASF gebruikt. De laatste jaren heb ik echter de transfertijden van en naar het werk drastisch weten oplopen.
BASF ligt op ‘amper’ 30km maar de dag van vandaag doe je er met de bus of met de wagen makkelijk (of is het minstens) een uur over. De werken aan de Scheldelaan sinds begin dit jaar zorgen hierbij helaas voor nog meer file-leed onderweg.
 

Eind 2014 besloot ik om te investeren in een elektrische fiets. Via iBike Deurne kocht ik me een R&M Charger. Sinds de aankoop van de Riese & Muller laat ik slechts uitzonderlijk de fiets in de garage.
Een mix van koersfiets en HS zorgt ervoor dat ik nagenoeg elke dag op een sportieve manier overenweer ‘trap’. Het besef dat je met de HS gegarandeerd binnen het uur aankomt op je bestemming (zelfs met de giga files in en rond de Antwerpse haven) zorgt voor een goed en rustgevend gevoel. Met de koersfiets duurt het weliswaar een kwartiertje langer ?.
Aankomen op het werk zonder file-stress, gevolgd door een frisse douche laat me toe om zonder muizenissen aan de dagtaak te beginnen. Wetende dat ook ’s avonds tijdens de trip naar huis geen enkele verkeersinformatie me zal tegenhouden. Zelfs wanneer de weeromstandigheden wat minder zijn is een glimlach nooit ver weg als ik de files voorbij fiets.
Als ik hier en daar hoor welke ergernis/stress er leeft bij sommigen die met bus of auto 1,5 tot 2 uur onderweg zijn realiseer ik me wat ‘een luxe’ het is om de fiets te gebruiken. Kortom, met de fiets gaan werken is behalve het gezondheids- en ecologisch aspect gewoon fun.
Sinds kort zijn BASF en B2Bike een samenwerking aangegaan in de vorm van een fietsleasingplan. Hierdoor zie ik steeds meer collega’s op mijn weg van en naar het werk met een sportfiets of ‘gewone’ electrische fiets. Velen andere wachten nog af tot er vanuit de overheid de goedkeuring wordt verleend om ook HS fietsen toe te laten in een leaseplan. Maak daar eens werk van…. Een electrische fiets (al dan niet HS) is echt wel een goede optie voor het woon-werk verkeer.
 
PS: de dag dat die wetgeving er is zal ik bij iBike Deurne langsgaan om te bekijken wat iBike in huis heeft om mijn Charger HS op te volgen 
 
Getekend,
Ronny
 

ebike BASF

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *